Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sKir

Så fäller kylig kväll på nytt

sin fukt över jorderund 

Jag väntar mitt till dagen grytt

Men hejdar mig ändå en stund.

 

Stort är att möta blossande dag,

ändock svårare svärtnande natt.

Lättnad att luta ett seendes stag

Att välja bort en skuggad skatt

 

Så hell dig mörker, denna vilsamna timme

Din vila, ja blott drömmarna allena 

Ditt lugn har etsat sig varsamt i minne

Så välkommen du levnad sena.

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-22 21:06



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
En stor dikt, mäktig och ändå vilsam.
Naturlig och vikten av balans i allt man är och möter.Tyckte om att läsa den och hur den landade i mig.
2018-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP