Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den mörka skogen

 

Syrgasen i min tub
har nästan tagit slut

Inkräktarna tvingar in
mig i skogen utan slut

Trädens grenar piskar mig
och rötterna slingrar sig
för att fäste få

I min sargade kropp
De fräser, spottar och
äter mina flyende spår

En glänta öppnar sig
och jag känner frid
när plötsligt rotvältor
öppnas

Ur deras djup sticker
giftiga tentakler ut
och bildar en dödlig allé

En vänlig man för mig
genom en underjordisk
gång

Till en plats i skogen
fylld av glädje och sång

Vakter med facklor
i alla väderstreck
skyddar oss mot
den växande ondskan

Här kan jag åter andas
och känna hopp




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 372 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-04-22 23:28

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Vakter med facklor..... Snyggt och ångestladdat med en smula hopp
2018-07-22

  Viksten
Ja ibland hittar jag utvägar ur mörkret
2018-04-23

  Poeten Salvador VIP
Det finns en ljus ton under det mörka, det gör dikten lättare att läsa
2018-04-23

  Viksten
Sprungen ur en natt med svår Lufthunger
Hade syrgas under en period
Just nu slipper jag använda syrgas

2018-04-23

  DavidM VIP
Kraftfull dikt som berör.
2018-04-23

  Viksten
Skrevs under en ångestladdad natt
med andningsproblem
2018-04-23

  Ess VIP
wow :)
2018-04-23

  Viksten
Det finns hopp
och det är vi människor som ska
stötta varandra
2018-04-23

  Bodingen VIP
Japp, finns det liv finns det hopp.
2018-04-23

  Fulbergarn
Ja hjälpen finns där man minst anar
2018-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten