Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Totalitär

Total.
Totalitär.
Totalitär dröm.
Dolda aggressioner
under vanlig svenssonattityd.

"När vi kommer till makten",
säger det arga partiet i
den ännu fungerande demokratin.

"När vi kommer till makten
ska vi ta bort de som är emot oss".

Men demokratin lyssnar inte,
förrän det blir försent.

För folk i demokratin älskar,
precis som det arga partiet,
att peka med sin dömande hand,
mot alla utom sig själva.

Så skapas långsamt
den fiffigt snabba totalitära staten
ur den långsamma demokratin.




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-23 09:59



Bookmark and Share


  Viksten
Starkt.ocj viktigt
2018-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner