Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldvaskare



Ute är det grått och trist
regntunga skyar över huset
skapar mitt inre solsken
vaskar guld ur vardagsgruset

det tog inte särskilt lång tid
av dagens tidiga timmar
förrän jag hade guldkorn
som glittrar och glimmar

24 carat av ädel metall
bättre finns inte att få
ute är det grått och trist
ingenting att klaga på




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2018-04-23 12:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte fint!
2018-05-02

  Eva Helene VIP
Vilken bra symbolik i en dikt med djup livsvisdom!
2018-04-26

  Anya VIP
Att kunna vaska guld och skapa sitt eget solsken är inte fy skam. Hoppfullhet i orden.
2018-04-26

    Peter Söderqvist
Lycklig den som finner guld i vardagen.
Fint skrivet.
2018-04-25

    Dan Myrbeck
Bra tänkt och dito skaldat!
2018-04-25

  Sommarina VIP
Så fint. Det blir bättre om man finner lite guldkant.
2018-04-24

  Ezmeralda VIP
Så bra skaldat. Vi ser framåt, det kan bara bli bättre nu.
2018-04-24

  Gunnel Eriksson VIP
Du är en sann optimist.
2018-04-24

  KattenKin VIP
Ett trivsamt inre är inte lika beroende av det yttre.
2018-04-23

  Maria Sundelin VIP
Efter regn kommer solsken
Kramar
2018-04-23

  Rise Little One
Njutbara tankar som värmer upp alla sinnen i grått och trist...
2018-04-23

  DavidM VIP
Fint framfört mellan inne och ute och dess gränsländer.
2018-04-23

  morgonstjärna VIP
hur bra som helst
vaska guld i vardagen
som glimmar!
2018-04-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Stort värde går att finna i det lilla i vardagen. Mycket fint skriver du om detta.
2018-04-23

  M.Eta
Guldkorn i vardagen är mycket värt. Fint!
2018-04-23

  Niliboy
Mycket fint å gillas nog av alla gamla trappers å prospekterare!
2018-04-23

  Feliaxel VIP
Fantastisk dikt om att hitta det bästa i det gråa
2018-04-23

  Kungskobran VIP
Räkna de lyckliga stunderna blott.

Fint formulerat av dig
2018-04-23

  ULJO
Du är så fyndig och klok i dina tankegångar. Fint
2018-04-23

    ej medlem längre
Att vaska efter guld i vardagen är en underbar känsla.
2018-04-23

  Öknens Ros VIP
vardagens små guldkorn värda att ta vara på.
2018-04-23

  överlevaren VIP
Dina ord förgyller....du är en guldklimp, som jag värdesätter att kunna ta del av!
2018-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP