Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hundens år



ståendes
i city
esplanden
tar det sämsta
av mig

mitt i landet
är jag glad
över att nån stannar kvar
alla kan inte söka samma sak

tre mil söder om stadskärnan
en miljon träd
här har vi nåt att se på
som nog är beständigt

och mamma
pappa
en oas
är ju egentligen bara
en plats för tankarna
därför
jag är mest glad
att alla inte söker samma sak

den bräckliga nedåtsidan
av att leva
jag har fyrtio mil norrut
till en viss sorts trygghet
några meter till en annan

tunnelbanan
byter sida
och färg
vi två också

lägger år bakom
som hade förändrat
vem som helst
även oss

inget blir kanske som det var
vissa saker betyder
annat nu
än vad dom gjorde
förut

jag ba facear hur livet blivit
en del av mig
är alltid nån annanstans

låt mig tänka
att allt inte är förgäves
hundens år
möter alla
nån gång




Fri vers av Patrik Englund VIP
Läst 870 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2018-04-23 21:16



Bookmark and Share


  kollrigheter
Du ger mig hopp, Patrik!
2018-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Englund
Patrik Englund VIP