Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordknådaren

 

Mina dikter behöver förfinas
Den nya maskinen knådar ord
som deg i bakmaskinen

Jag fyller facken för enkla,
medelsvåra och svåra ord
Ställer in komplexitetsindikatorn
och sätter på språkgranskaren

Väljer mellan Impulspoesi
eller mer långdragna varianter

Funktionen för 3D-lyrik är
implementerad men printern
är ej förberedd på nymodigheter

Innan jag sätter igång knådaren
lägger jag in mina äldre dikter
och ställer in upprepningsfaktorn
på låg frekvens

Efter nattens bearbetning
skrivs dikten ut
Den kommer snart att
publiceras i tidskriften
Ny lyrik




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 366 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-04-23 16:09

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En klar favorit!!
2018-11-08

    Mim
Wow! Vilken dikt och underfundighet!
2018-04-25

  Viksten
Funderar på.att importera dessa fantastiska
maskiner via herr Moto
En affärsidé
2018-04-24

  StinaJ VIP
Känns som jag också skulle behöva denna fantastiska maskin. En härligt uppfriskande text som väcker nya tankegångar.
2018-04-24

  Viksten
Måste lösa avtalsrättsliga frågor med
herr Moto innan jag går vidare
2018-04-23

  KattenKin VIP
Teknikmagasinet tar garanterat in den också trots att de aldrig någonsin tidigare publicerat poesi, detta är ju sensationellt! Banbrytande, och ordstavmixern eller bokstavsmixern, verkar ju vara nåt för dyslektiker.
2018-04-23

  Viksten
Exakt
Det var så jag hade tänkt
En ordstavmixer skulle också vara till
hjälp
Får prata med herr Moto om.de hat
något
2018-04-23

  Fulbergarn
de svåra är att tänka ut vad man vill skriva, men sen kanske man skulle lägga idén i en ordknådare eller ge dem en omgång ordstavmixer :)
2018-04-23

  Viksten
Snart finns den nog på marknaden
2018-04-23

  Viksten
Jag tar den snabba vägen när vanlig knådning
inte fungerar
2018-04-23

  Viksten
Skriven när jag var missnöjd med
att jag inte fick ordning på mina dikter
2018-04-23

    ej medlem längre
Underbart vågad, en text som inte räds orden, öppnar upp, ger nytt till språket. Fint och bra, friskt som en LaChapellekvinna.
2018-04-23

  alicja lappalainen VIP
.. inga maskiner. Knådning uppskattas som handverk.
2018-04-23

  Kungskobran VIP
Så är det, allt går igen.
2018-04-23

  Viksten
Ordstavmixer
Låter intressant
2018-04-23

  Viksten
Jag tyckte att någonting måste göras
2018-04-23

  Tomas Karlsson VIP
Bra idé! :-)
2018-04-23

  Onomatoprofet VIP
Vill du köpa en ordstavmixer på rea?
2018-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten