Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han var frustrerad

Han var frustrerad. Han var mycket frustrerad.
Hårt hade han jobbat för detta. Båten var färdig för sjösättning. Men än skulle det dröja innan hon flöt och kunde föra segel. Och däråt kunde skepparen intet göra. Det rådde strejk på sjösättningsföretaget.
"Faen!" sa han.

Men så beslöt han sig för att göra någonting åt saken. Segla skulle han minsann.
Ur en vrå plockade han fram sina barns och barnbarns trollspö och beväpnat med detta gick han ner till bryggan. Där ställde han sig bredbent längst ut på nocken och svängde spöt runt omkring sig, runt omkring kroppen, mumlande "segla,segla, segla".
Och
vips bara stod han där på vattnet - han kunde gå, springa, svänga, sladda.
"Kanon!" tänkte han. "Nu vecklar jag bara ut mina änglavingar och brukar dem till segel. Seglar med fötterna som dubbelskrov. En katamaran. Seglar!"

"Hej, vad det går! Kan nå'n se mig. Jag seglar. Än en gång. Jag kan!"




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-23 16:43



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Oåh så underbart "seglar med fötterna som dubbelskrov", vilken dröm!!! Strejker brukar ta slut, i väntan på det var det här en fenomenal lösning!
2018-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP