Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten nattlig tankefnurra som bland allt annat däruppe i det inre blå snurra ... - Publicerad tidigare här i oktober 2011


Brusten illusion

Situationen
kan vara nog så skrämmande
i sig
Men!
Illusionen skrämmer mig
när den visar sig
vara en verklig spegling
av den rådande situationen

sammanställd
vriden och svängd,
bakom en dörr
från förr
som förblivit stängd,
genom matchning
mellan perceptiv indata
och kognitiva mönster

skapade utifrån 
inferrens
mellan infall till
analyser
och utfall av
funktioner inifrån situationer
iakttagna genom
artificiellt dimmade fönster

Illusionen i sig
illustrerar
blott bara
det som händer inom mig
när jag substituerar
verkligheten
så som den är 
när jag inte varit där

utan undflytt situationen
genom att intimt sublimt
gömma mig bakom rädslan
för den rådande
illavarslande och förebådande
illusionen av den verkliga situationen

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-04-23 16:49



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Tänker bort, undflyr bilder av
det reella. Ersätter dessa med
sublimerade illusioner som
momentant lättar trycket.

2018-04-24

  Viksten
Utmärkt skrivet om
minnen och trauman
Känner igen mig i din text
2018-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP