Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr Motos dammsugare

 

Min dammsugare rosslade
till och dog knall och fall

Rent hus AB låg bara några
kabellängder från min lägenhet

Butiksföreståndaren, en vänlig
äldre man med asiatiskt utseende,
bugade vänligt mot mig

Jag efterlyste robusta, lättskötta
dammsugare med stark sugkraft

Herr Moto hämtade en kompakt
liten maskin från lagret
Den äl sladdlös sa han
Du behövel bala en
dammsugalslang

Den åtelvinnel skläpet som
Enelgi

Hemma började jag städningen
och maskinen sög med ursinnig
kraft upp allt skräp
Skräpindikatorn stod på 0,2
och slutmålet var 1,0

Under de första minuterna
hördes sorgsna japanska toner
från den potenta apparaten

Den inte bara sög damm utan
skurade golvet efter sig
Små sugtentakler användes i
vinklar och vrår

Mattorna rengjordes både invändigt
och utvändigt med en inbyggd pisk-
och sugfunktion

När städningen var på väg att
avslutas och indikatorn nästan
nått nivån 1,0
hördes japanska elviscovers
från en karaokebar.

Jag började fingranska dammsugaren
efter städningens slut
Det fanns funktioner för golvboning,
parkettslipning, lackering mm

Fascinerande




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 318 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-04-23 23:52

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Mim
Wow! Vilken grej!
2018-04-25

  Viksten
Motomännens riksförbund finns
2018-04-25

  Onomatoprofet VIP
finns det ett herr Motomännens riksförbund ?
2018-04-25

  Tomas Karlsson VIP
Du har bra idéer! :-)
2018-04-24

  Viksten
Nej
Den kunde ha skenat
2018-04-24

  Språk, hjärna!
Tur att det inte tog hus i h-lvete!
2018-04-24

  Viksten
Det är sant
2018-04-24

  Viksten
Man kan aldrig veta vad som.döljer sig
bakom herr Motos uppfinningar
2018-04-24

  Kungskobran VIP
Det kanske är en robot han hyr ut i damsugar förklädnad eller en livs levande asiatisk städare utklädd till robot.
2018-04-24

  Viksten
Jag tycker absolut ni ska besöka herr Motos affär
Det är en mycket ödmjuk och kreativ
man
2018-04-24

  Viksten
Herr Moto har det mesta
2018-04-24

  Kungskobran VIP
Härlig humor om teknikens under.
2018-04-24

  KattenKin VIP
Vilken fiffig produkt, hög kvalité!
Mr. Moto är mannen för dagen. :)
2018-04-24

  Viksten
Så fort avtalsfrågsn med herr Moto är kan.du få leasa en dammsugare
2018-04-24

  Poeten Salvador VIP
Så blir det när poeten observerar. Jag har nog en av Sveriges äldsta dammsugare, så jag tar dikten som ett viktigt tips när den går sönder
2018-04-24

  alicja lappalainen VIP
verkligen fascinerande!
2018-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten