Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mässingslöven

en gång köpte jag tre löv av mässing
hängde upp i äppelträdet
det hundraåriga
i tunna fiskelinor
osynligt fästade vid trädets grenar


de blänkte i vårljuset
ljumma vindarna lät dem spela
åren gick
årstiderna växlade
klematisen snärjde in dem i sin glömska
tonerna tystnade


äppelträdet bryr sig inte
det har sin egen blomningstid
en liten bit av evigheten
det är bara jag som räknar tiden
minns ännu lövens melodi




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-24 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP