Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgontåget

 

Stationen är nerlagd
men tåget stannar ändå

Jag sätter mig bland de
andra
Det är ingen som pratar
och passagerarna bär mörka huvor

Tåget rusar genom tunnlar
och en dyster man delar ut
lugnande piller

Vi är på ett skenande tåg
som för oss till evighetens land




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 306 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-04-24 10:52

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kanske en variant på Pistagen 'Sex topprider pöktåget' av Sexton Flyton. Annars så gott som livet självt. (S)mäktande.
2018-04-27

  Anya VIP
Fin symbolik i tåget här. Livet i en annan form...tänker jag.
2018-04-25

  Viksten
Försöker undvika att kommentera mina texter
De ska tolkas av läsaren
...
men det finns mardrömsliknande upplevelser
i vissa av mina texter
2018-04-24

  Boneyfrank VIP
Nästan lite mardrömslik. Fantasin går loss. Bra skrivet.
2018-04-24

  Viksten
Det finns lika många tolkningar
som läsare
2018-04-24

  Bodingen VIP
Det där är ju SJ:s morgontur mellan Fagersta - Virsbo...ops kunde inte låta bli!
2018-04-24

  Viksten
En resa vi alla gör
2018-04-24

  alicja lappalainen VIP
Vintern är bästa tid att åka med detta tåg. Alltid förseningar ..
2018-04-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Dramatik och mystik sammanvävda om resans slut. Ingen undkommer döden. Det enda, som alla har gemensamt.
2018-04-24

  Viksten
Runaway train
Egentligen älskar jag att
åka tåg
2018-04-24

  Janina Kaminska
Spännande tankar
2018-04-24

  Kungskobran VIP
Dramatisk färd till ändstationen.
2018-04-24

  Bibbi VIP
Djupa tankar här.
2018-04-24

  Öknens Ros VIP
Mystik, märkliga figurer på detta tåg som rusar in i evigheten.
2018-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten