Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad får jag kalla dig nu?

 

Nattens gator är hårda som ord
tömda på mening och färg
tystnadens frusna kristaller
skär frågor i fötterna
kanske rymden har alla svar
bara röster kunde bäras av vacuum

alla har tre namn
ett för att kämpa
ett för att fly
ett för att fortsätta älska

vad är väl himlen
ett leendes vaga löfte
som fyller dina pauser med längtan
ett ställe där åskan går
där saker försvinner

att trampa på skuggor
är att svärta sin själ
en förkolnad dikt
av danssteg i aska

ögonblick av skör fajans
människors mönster i kall neon
förgrenas
återförenas
med tiden förstenas




Fri vers (Fri form) av Silverstripe
Läst 522 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-04-24 17:00



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Åh, den här tycker jag om!
2018-07-19

  Stisse
Storartad dikt med poetiskt bildspråk som berör. Tack.
2018-07-18

  Elaine.S VIP
Vill också framhålla dessa rader för att de innefattar tre viktiga livsval man kan och behöver göra många gånger under sin livsvandring.
”alla har tre namn
ett för att kämpa
ett för att fly
ett för att fortsätta älska"

Jag tyckte om känslan i din dikt, det hårda som finns runt allt det mänskliga. Vad som blir av våra val...och vilka vi blir... En dikt som blir kvar hos mig en stund.

2018-05-01

  Fredric
Varför är natten svart, om det inte vore för att ge nyans till livet... Så fint, så nära, så sublimt...
2018-04-26

  Solstrale VIP
alla har tre namn
ett för att kämpa
ett för att fly
ett för att fortsätta älska

Fantastiska rader och ett helt underbart innehåll! :)
2018-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe