Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sakta i backarna

"Sakta i backarna" sa han.
"Sakta i backarna" sa han, när han upptäckte att Djävulen själv kom klövande upp för slänten framför huset.
"Vad har du för ärende? Du är inte anmäld. Och så är det inte helt säkert att du är välkommen" sa han som bodde i huset.

Djävulen avbröt sitt klövande, vred hornen åt sidan, sänkte svansen och lyfte samtidigt blicken.
"Ursäkta!" sa han. "Jag behövde komma undan ett slag. Det här stället såg lämpligt ut. Det ligger så avsides. Och så har jag hört att ni, som bor här, är fridfullt folk. Skulle jag kunna få lov att klöva på? Bara en liten stund".
Efter en kortare paus fortsatte han:
"Du förstår, jag har liksom tröttnat på mitt jobb därnere i underjorden. Vi är alldeles utarbetade".
Han svepte med blicken över landskapet, suckade.
"Tillströmningen har aldrig varit så stor på sistone. Alla dessa självmordsbombare. Våldtäktsmän. Krigsförbrytare. Miljösabotörer. Bedragare. Vi hinner bara inte med... Sa du att jag fick komma in..."

Mannen som bodde i huset var naturligtvis betänksam och visste inte riktigt hur han skulle förhålla sig till detta sällsynta besök.
Men efter viss tvekan sa han att "kom du in. Varelser i nöd vill jag inte avvisa!"
Till sin hustru ropade han:
"Vi har fått storfrämmat. Du kan inte ana vem det är. Vill du vara snäll och ta fram av vårt finaste vin. Vi kan behöva det. Alla tre. Ta de stora glasen".

Till djävulen sa han:
"Då skall du vara välkommen. Du kan lägga ifrån dig eldgaffeln framför den öppna spisen. Och akta dig, så att du inte snubblar på tröskeln..."




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-24 18:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP