Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade turen att födas på femtiotalet


Leva med fred

 

 

En ström av tid

Flyter mellan mina fingrar

Dag läggs till dag

Månad till månad

År blir till år

 

Än lyser solen klart

Passerat zenit  - kanske

Men man anar att höst

Skall komma

Men vet inte när

 

I spegeln ser jag mig själv

omgiven av så mycket vackert

vill inte mista något

önskar bara att de finns kvar

 

Och

 

De som kommer bakom mig

får njuta livets honung

precis som jag har fått göra

 

för

 

När jag föddes

hade världen varit ond, mörk och svart

men solen började då åter gå upp

för de som överlevde

 

Jag hoppas att det onda mörkret

aldrig mer återkommer - någonsin

 




Fri vers (Fri form) av Nils-Robert
Läst 314 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-04-24 19:24



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Tänkvärd dikt!
Är glad att jag inte är ung i dag, för framtiden ser verkligen inte bra ut med all ondska, krig och miljöförstörelse..
2018-05-04

  Janina Kaminska
Skriver under Uljo. Hoppas på fred i världen.
2018-04-26

  överlevaren VIP
En text om ljus och mörker i tid av fred.
2018-04-25

  ULJO
Vi står tyvärr inför stora oroligheter vad gäller fred i världen. Hoppas att världens ledare inser vad et stort krig skulle innebära. Hoppas att freden infinner sig i hela världen.
2018-04-25

  Alysse VIP
Hopp och framtidstro
speglar din dikt
Det mörka lämnar
vi bakom oss
fint skrivet!
2018-04-25

  bumerang

Tacksamhet är en gudagåva
I och för alla åldrar
Skönt som motsats
att läsa
och ta till sig.
( Mig:-)
2018-04-24

    ej medlem längre
Var tid har sitt mörker och sitt ljus.
Finnt talar du om 50-talet.
2018-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert