Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


VÅREN KOMMER MED TILLSKOTT

 

våren är här

vi har väntat

 

till morgonkvisten

ser vi ljuset lysa

ta med dig kvisten

vi samla dem till  

lunch vid tolvslaget 

då vankas det ris

 

valborg är i antågande

maj har lovat komma

juni kommer lite sent

 

kvastar och kransar

ska vi binda

sedan resa vår

midsommarstång 

 

dansen övar vi på

sångerna sjungas

texterna vi lära oss

helt utantill igen

 

men först ska vi

tända en eld i hjärtat

samlas vid majbrasan

hälsa sköna maj

 

välkommen!

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-24 18:52



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Nu tror jag faktiskt att jag tar mig samman och går ut och ser brasan, för en gång skull
2018-04-24

  salem
Yes,the spring is beauty and hope.
2018-04-24

  BenGust VIP
Skönt att ta in sådana rader.
Sällan har man suktat så
mycket efter en öppning
i detta virrvarr till vinter.

2018-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP