Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnenas dans

Jag minns än vår första dans
lika tydligt som i går
Jag minns dina ögons glans
och regnet som glänste i ditt hår

Du var vacker som en dag
som en lilja ren och skär
Jag kände för vart andetag
att du var den flickan jag höll kär

Vi stod där i lyktans sken
tätt omslingrande av varann
Mjuk var kyssen, kinden len
den stunden jag aldrig glömma kan

Många år sen dess har gått
ungdomstiden var så kort
Av åren som med dig jag fått
ej ett enda vill jag byta bort

Våra barn har flyttat ut
nu rår vi bara om varann
Vår kärlek lever som förut
vårt liv blev en saga som är sann

Än kan vi njuta av en dans
och kramas ömt i lyktans sken
Då känns det som om tid ej fanns
din kyss är het och kinden len

Snart sista dansen tonat ut
och dragspelet har packats ner
Då skall vi dansa som förut
på platsen där vi ej åldras mer

Jag minns än vår första dans
lika tydligt som i går
Jag minns dina ögons glans
och regnet som glänste i ditt hår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-16 07:34



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart fint ode till hållbar kärlek livet igenom.
2021-03-16

  Eva Langrath VIP
Vacker text.
2021-03-16

    Lena Staaf VIP
Så vackert! Ja, kärlek finns.
2021-03-16

  Öknens Ros VIP
Så fint om livslång kärlek.
2021-03-16

  Kungskobran VIP
Underbart vackert
2021-03-16

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader
2021-03-16

  Maria Sundelin VIP
Väldigt fin
2021-03-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO