Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en tanke ... och kanske lite till ... - Publicerad här tidigare i november 2011


Traditioner

Litet barn
växer och blir stor

Men inför
far och mor
det likväl förblir
mindre än du kanske tror

Det lilla barnet
finns nog för alltid kvar
som ett skydd mot
det som kan komma att bli
som en påminnelse
om upprinnelsen
till det som blev

en erfarenhet
för mycket
ett litet barn
ej bör få erfara

Önskar blott bara
att barnet
även något av
det goda i livet
får erfara
och bevara

Ty då kan insikten
erfarenheten
förhoppningsvis ger,
få barnet till att bli
en människa
fylld med tilltro
till kärleken

En individ
vilken sprider
harmoni
såväl till världen
runt omkring
som till sig själv inuti

Litet barn
som växer och blir stor
men ej kärleken lär känna
fylls med tomhet
som likt vacuum
drar till sig och fylls ut av
en känsla av ingenting

Ser så många barn
här omkring
som inte kan förmås
till att tro på någonting
allra minst sig själva

Trots att de har 
såväl en far som en mor
som båda önskar dem väl
men som heller ej på sig själva tror

Bristande självkänsla
och brist på kärlek
blir lättare än vad vi kanske tror
allt för ofta en tradition
som förs vidare
från generation
till generation

En skrämmande insikt
- i alla fall för mig
men det borde vara det
så ock för dig

Men vi kan alla göra någonting
som skulle kunna förändra
en hel del saker och ting

som förändrar såväl barnens
som föräldrarnas situation

Någonting jag benämner
med rubriken
- Inklusion




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-25 18:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP