Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på lilla Ida, inte så tydligt tycker hon är så söt


Tidig morgon

tidig måndag morgon

jag är på väg till mina

fyrfota vänner

där jag går efter stigen

som jag gjort så många gånger förr

lyssnar jag till fåglarnas mäktiga

konserter

jag är tidigt ute

möter ingen den här morgonen

som är på väg till bruket

och förmiddags skiftet

på den gamla fabriken har en hel delmåsar

slagit sig när

och försöker överrösta varandra

ju närmare sjön jag kommer

hör jag både tranor och canadagäss

i en vattenpöl invid kyrkan

håller ett par gräsänder till

tar sig ett dopp i den tidiga morgonen

sädesärlorna dricker lite vatten i annan

vattensamling

jag stannar till en stund

njuter av allt som händer en tidig morgon

i mitten av april

plötsligt hör jag ett skall

jag är nästan framme hos mina

underbara vänner

så dom har sett att jag kommer efter vägen

så matte har släppt ut dom på gården

där dom möter mig med viftande svansar

vi är lika glada att träffas

mina fyrfota vänner och jag

dom är min livlina när allt

känns tungt och svårt

 

anits 25 april 2018




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-25 22:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin beskrivning av en vacker morgonstund...
2018-05-12

  Lars Hedlin
Härligt :) kram
2018-05-02

  Elaine.S VIP
Du målar bilder med dina ord.
2018-04-28

    Birgersdotter VIP
Fin livsbejakande berättelse!
2018-04-26

  morgonstjärna VIP
så fint och vackert du skriver
om din livlina.

kram <3
2018-04-26

  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse!
2018-04-26

  Anya VIP
Jag är med dig på din promenad. Så levande berättat med djur i fokus.
2018-04-26

  Niliboy
Härligt med naturen å fåglarna å fina hund vänner! Men du bor inte mitt i smeten, ja det var en fin morgon!
2018-04-26

    ej medlem längre
Hundar är de bästa vänner man kan få!
2018-04-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP