Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På tredje våningen

stormen marscherar på gatorna
stadslampor klättrar uppför vindlande vägar
högtrycksnatrium målar snön i varm orange

siluett
på tredje våningen
ett blåskimrande vardagsrumstak
teveljuset bakgrundsflimrar
sköljer skuggspel över kindben sinnelag tapet
plafondgloria
ansiktet nästan mot glaset
kondensdimma fladdrar andetag slår mot sval ruta
treglasreflektion

natten lämnar ärr
blicken vacklar viker
svag av skam
ska jag falla på knä
inför en gud
ska jag be om nåd

det är ett brott att blunda
men en fröjd att vila för trötta ögon




Fri vers av marsvatten
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-26 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

marsvatten
marsvatten