Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Viljornas kamp

Barnet är ett knippe viljor
Som spretar åt olika håll
Ännu inte rotade i erfarenhet
Barnet blir så trött av att hålla sina viljor i styr
Somnar uppgivet i gosedjurets famn
Drömmer om en värld hon inte känner
Formar bilder i drömmen som långt senare
Ska förvirra den vuxna människan
När hon längesen glömt
Och inte mera vill så hett och vilt.




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-26 00:32



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Ack dessa underbara viljor - stretande, hojtande ännu i livets höst - här hemma hos mig. Andas i kapp med din dikt - gillas!
2018-04-28

  Magdalena Eriksson VIP
Gosedjurets famn
å va bra
jag tror på den här dikten. sann och ren.
känns väldigt nära...
2018-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger