Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överväldigande Kärlek, Överväldigande Dunboll, Jane Goodall!

Jag kände inte Jane Goodall, men hon är bra på Primatologi (Studier om Icke-mänskliga Primater) , Etolog (läran om Djurs beteenden och anledningen till dem), Antropologi(Läran om människosläktet och människan som gruppvarelse)!
Expert inom området Schimpanser!

Och jag tänkte, när jag stod i duschen, och smekte de hår som tittat upp i armhålan, (men som ännu inte var tillräckligt långa för att raka sig)!
Din lilla Dunboll/ Din lilla Dununge!
Det var ett epitet till min armhåla som ett barn, men också till mig själv, att jag rådde om mig själv och var kärleksfull mot mig själv!
Sedan vandrade tanken vidare...
Jag kom att tänka på Jane Goodall, denna djurvän!
Hur hon skulle ha sagt Dunboll till en av sina schimpanser, kanske flera, Vad vet jag?
Jag vet ingenting, för jag har aldrig varit där! Någonstans med henne!
Men jag tänkte på min djuriska intuition (Den överflödande kärlek jag har för djur) Och jag tänkte på; Att det måste Jane Goodall också ha!
Så jag tänkte, ty kärt barn har många namn, och djurvänner känner kärlek till sina djur! Att ...
Tänk om Jane Goodall, satt någonstans , eller hade gjort, och kallade en av naturens schimpanser i hennes vård för; Din lilla Dununge/Dunboll! Undrar vad motsvarigheten skulle vara på Engelska, detta Kärleksord! Eller vad var hennes smeknamn på Schimpanserna/Schimpansen? Kanske hade hon flera, ty Kärlek svämmar över! Kärlek får ibland inte plats i ens bröst! Ty den är så överväldigande!




Bunden vers av Mim
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-26 08:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim