Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Keikka-krapula"

igår kväll uppträdde jag med mina dikter
idag har jag världens baksmälla

vi musiker kallar det ”keikka-krapula”
det är finska och blir direkt översatt
uppträdande-baksmälla

det skulle vara intressant att höra
hur en läkare förklarar fenomenet

men det är väl kroppens reaktion på
att man faller ner ur det tillstånd
som byggts upp inför uppträdandet

ett tillstånd av eufori, på gränsen till mani
uppbyggt av av olika dopaminer
som inte helt frigörs under själva uppträdandet

och sen dagen därpå
har man abstinensbesvär
precis som efter bruk av droger




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-26 09:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Känner igen något av det där.
För mig var dock sjungandet en större kick än poesiuppläsningen.
2018-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP