Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fleksnes syndromet



Han gick ut på balkongen
På morgonkvisten

Och ropade ut Teeeoooh!
Så mycket han kunde

Då försvann halva hotellet
och bara den halvan med

Norrmän med sina Vinnade
oövervinnerliga
superbehandlade skidor blev kvar

Och varken andebesvärjare
eller " Missing People" sällskapet

Har funnit de andra försvunna
"Halvan" fastän de surt letar än!

Vad gör ej vissa för medmänskligheten
med paragraf 88. i den endast hemligt

Initierade FN-stadgan
(för upplysta medlemmar)


Ångest skri blandat med Fleknesrop
Kan visst bli till en farlig kombination?

Som en mystisk lavinfara som
Sveper bort de heliga nationella
ordförråden inom oss alla

Fastän vi tror vi är så olika med våra
språk och kulturer

Teeeeoooh!
Hoppsis där försvann
Halva Poet.se's medlemmar

Bäst ringa och meddela
"Missing Poetry society"

Så de får ta med sig sin
Syntax och gå ut leta efter
Rim och reson samt nosa upp

De saknade försvunna
betalande medlemmarna

Hallå där är Du
fortfarande kvar?

Såklart du den ende!
Som har förståndet
snart i behåll!

Tur för Världen
att just Du finns
Ett tag till!

Sen får det barka åt
helskotta
Det gör det ändå

Men njut en stund av det
Ljuvliga som ändå återstår

Att tillfredsställa dig utan Gnäll
För det bästa är gratis

Bara en ann som är så god som
en ann. ..

kan du någonsin ta emot
allt detta goda?


Så smält då min isande
tystnad med eld

Så skall jag slicka
Din svedda uppenbarelse
med stillnadens balsam.

Och Fleksnes han ska bara
ruskande på sitt huvud

Gå in till den förglömda
historien återigen.




Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-26 12:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Javisst,du briljerar med ditt djup,din ilska? Realism???


ABSOLUT MANNEN!
2018-04-28

  Kungskobran VIP
Dina fablers värld är underbara
Hälften kvar, hälften av hälften osv
snart är vi borta för alltid

2018-04-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Som alltid en intressant och tänkvärd berättelse från din penna.
2018-04-26

  Viksten
Originell dikt
Fyndigt
2018-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP