Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Regn

Likt små tassar
mot min ruta
regnets droppar
som en melodi

Droppar som rinner
mönster mot glaset
figurer utan mening
regnet lämnar spår

Pölar på gatan
droppar i massor
fåglarnas glädje
kan inte förringas

Rinner på marken
i oregelbunden form
rännilar med vatten
blir bäck och flod

Gråa moln på himlen
droppar faller lätt
under paraplyer
kärlek och respekt

Friskt och behagligt
regn mot min ruta
näring till naturen
kan ingen vara utan

Regndroppar i kylan
sköna snökristaller
lägger sig på marken
vackert snölandskap

Likt tårar de faller
droppar av regn
som en melodi
tydligt mot min ruta

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 351 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-04-02 05:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Livet självt! Sol jord och Vatten :)
2019-04-10

  Maria Sundelin VIP
Regn tycker jag om eftersom det kan vara så talande
2019-04-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart vackert om regnet, det livgivande, som vi är beroende av.
2019-04-02

  Pilträd
Fin dikt om regnets skönhet. Likaså bilden med regndropparna mot din ruta <3
2019-04-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
R egn vår lycka
E viga droppe
G uld, utan den
N oll, liv i moll!
2019-04-02

  Kungskobran VIP
Fint skrivet om hur man kan njuta även av regnigt blaskigt väder
2019-04-02

  Feliaxel VIP
Regn vår naturs elixir
2019-04-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO