Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stillhet

 

När jag ror
ut på fjorden
mojnar vinden

Havet ligger
stilla och
årorna har
fastnat i
vattnet

Jag kan inte
resa mig
från toftet

En blixt slår
ner i vattnet
och jag
kan ro i
land

Några dagar
senare
landar en
brevduva

Brevet innehåller
ett foto av mig
när jag fastnade
i Stillhet
på fjorden




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 529 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2018-04-26 15:42

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
En mycket bra text.

Bokmärker! :-)
2018-04-29

    Mim
Humor! Väldigt tragikomiskt slut!:)
2018-04-29

  överlevaren VIP
Tiden stannar, minnen strömmar i lugn och ro....
2018-04-28

  Viksten
Jag vill inte lägga mig i
läsarens tolkning
Mina dikter drivs av minnen
och jag vet inte alltid hur de ska sluta
2018-04-27

  Bo Himmelsbåge
En lätt surrealistisk dikt som väcker tankar... vilka mörka krafter höll fast i årorna...? var blixten sänd av ljusets krafter...? och brevduvan... var hon en frilansande paparazzi, eller låg en organisation bakom...?

Häftig dikt! Sparas!
2018-04-27

  Kungskobran VIP
Den förlösande blixten som löser upp allt.
Fantastisk dikt som suggererar
2018-04-27

  alicja lappalainen VIP
ensam på havet med papparazzi bakom vågen?
Dramatiska bilder.
2018-04-27

  Per Rydberg
Stämningsmättad dikt!
2018-04-26

  DavidM VIP
Texten ger många bilder, effektivt skissat.
2018-04-26

    Sefarge VIP
Nice!
Stillbilder bär på sin
egen mening inuti!
:)

2018-04-26

  Viksten
Jag är road av surrealism
Det kan göra texten lättare
att läsa
2018-04-26

  Bodingen VIP
Liten historia med stort innehåll.
2018-04-26

  Sommarnattsljus
Det blir lite absurdistiskt, bedrägligt lätt att läsa, så bedrägligt att jag missade att "årorna har/fastnat i/vattnet". Lite Salvador Dalí över det hela...
2018-04-26

  Viksten
Jag leker lite med tiden
2018-04-26

  BenGust VIP
Fascinerande perspektiv.
2018-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten