Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyttar aldrig på mig för den jag är

Jag skulle kunna skriva en dikt
Om en enkelt fågelskådning
Jag skulle kunna skriva en dikt
Och hjärtebrustning
Jag skulle kunna skriva en dikt
om skönheten i havets glans

Tankarna är det som trollbinder mig i fördärvet dock
Och allt jag vill ha nu är enbart min egna mening
Det jag egenskapat

Att ha varit fängslad en gång gör det lättare, och svårare
att slå sig fri
För man vet kontrasterna
Men sällan sin värdighet.
Vad får mig att känna mig som mest värdefull idag?

Det är väl en ljus fråga,
Osäkerheten trollbinder mig också.
Är jag värd att vara värdefull.

Svaret är så kraftigt, så enformig.
Ett ja, ett enkelt ännu mer trollbindande. Ja.

Min egna gudinna vet precis.
Mitt högre jag som observerar mig har en stor klarhet i sin vilja.
Fågelkvittret befriar mig
Hundkexens doft berikar mig
Och stjärnorna, de talar till mig om frid och ljus.

Gråten och skratten finns där, djupet har sin glans i solens mönster.
Men friheten att vara jag. Den är föralltid exklusiv mig.




Fri vers (Fri form) av Sagoängeln
Läst 219 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-26 16:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sagoängeln
Sagoängeln