Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schlagermusik

På det stenlagda torget
reser sig plakaten
skriker ut sina budskap
till en sorglig värld

Vingslagen mot himmelen
klingar från massan
när plogen avlägsnas
hörs tydligt ångestropen

Granitblocken kastas
och rullar över stupet
vid avgrundens barriär
hörs schlagermusiken

Tunnelbanebyggets röster
jämrar sig längs gatan
cigarettröken stiger upp
mot blå horisonter

Parksoffornas flagor
lossnar och flyger bort
med höstliga vindar
går de till avskrädeshögen

Pappersbrukets turbiner
snurrar genom nätterna
stopplyktornas skimmer
blinkar i schlagermusiken

Neonljusens irritation
väcker den slumrande natten
vägarna genom acceptansen
spelar på glömd estrad

Från storbildsskärmarna
reser sig plakaten
talar om det oundvikliga
till en tröstlös värld

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 304 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-18 07:06



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En dystopisk värld som du blottlägger här.
2021-02-18

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Stark text som beskriver vårt samhälle...en tröstlös värld...acceptansen...
2021-02-18

  Blomma-Stjärna VIP
bra beskrivning
jag tror du beskriver dagens situation; en "tröstlös värld"
2021-02-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Plakat scenerier
visas upp under
den gåendes lupp
och musikens grupp
blir som en stå-upp
hör på mig, ja,
ända hitupp... .. .
2021-02-18

  AiA Maria den fria


I spegeln
Ett samhälle
i förfall

väl beskrivet

Tack!
2021-02-18

    Lena Staaf VIP
Här målar du fram tröstlösheten där schlagermusikens grälla budskap försöker låtsas som att det finns glödje och glamour.
2021-02-18

  Öknens Ros VIP
Bilder som flimrar förbi, stadens pulserande liv.
2021-02-18

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivning
2021-02-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO