Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skördetid

Vetefälten vajar rytmiskt
mellan stora tegeltak
moln med sirligt mönster
fäller tunga droppar

Fönstren öppnas stilla
och släpper natten ut
frukostbordet bjuder
på nygräddade våfflor

De nymålade möblerna
stinker av terpentin
utanför väntar bönderna
en plog av fåglar reser

Kastar sig på marken
gör gigantiska pumpor
bullret från traktorerna
för vindarna med sig

Knotiga rotfrukter
sträcker sig mot ljuset
från hundar som stör
hörs höga volymer

Spretiga stålräfsor
klingar över sädesfälten
gryningen bjuder ljuset
och lämnar dimman

Stockeldarna brinner
där kråkorna kraxar
längs breda vetefält
slingrar sig stigarna

Jämnas med marken
gör sommarens grödor
årstidens skördetröska
ger plats för tankar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 429 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-06-18 13:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så fint du skildrar denna skördens tid som återkommer år efter år...
2018-06-20

  StinaJ VIP
En text som ger många bilder och är helt mästerlig.
2018-06-18

  Yrre VIP
Så fint!
2018-06-18

  DavidM VIP
Naturens förvandling är tankar som kommer efter att ha läst dessa fint konstruerade verser.
2018-06-18

  Feliaxel VIP
Man kan ju undra vart det är på väg med jordbruket
2018-06-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Måtte landsbygden få fortsätta att leva! Vilken fin skildring av lantlivet du skrivit.
2018-06-18

  Blomma-Stjärna VIP
- tack för en livlig bondeskildring - tänker att bönderna inte finns som förr - - - hur ska ett land klara sig om det inte finns bönder som odlar jorden - ja, din dikt ger mig att tänka på... av vad jorden ger lever vi
2018-06-18

  Stay Golden
God bless all of us <3 Fint skrivt'
2018-06-18

    Dan Myrbeck
Bra skildrat
2018-06-18

  Marita Ohlquist VIP
Även din fina text ger plats för tankar!
Tack för det.
2018-06-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO