Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Uteliggarhaket

Golvet ligger täckt
med sotat tidningspapper
svärtat vid kanterna
av tårar och smutsigt regn

Från de dragiga väggarna
känns starka dofter
stanken från unkenheten
ligger på plankorna

Tomma mjölkpaket
trängs på ovalt köksbord
genomskinliga flaskor
är tömda på rusdrycken

Sotröken från spisen
kretsar som en dimma
de smutsiga filtarna
bär knapphet av värme

En bakad råglimpa
det enda ätbara
möglig kring ytan
men oundvikligt god

Travarna med böcker
vittnar om läskunnighet
Strindberg och Molière
förblir kulturella tankar

Cigarettröken den stiger
ur den spräckta kanalen
snarkljuden från britsen
går i takt med urverket

Cirkusbiljetten den rivna
bär tydliga fotspår
ett sommardagsminne
från ett annat skift

Råttlorten den vidriga
är ett tecken på tid
en labyrint i det oändliga
av mänsklighetens öden

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 597 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-11-05 07:17



Bookmark and Share


  wiria77
starka rader om livet
hur det kan se ut
2019-11-07

  Marita Ohlquist VIP
Starkt och berörande om en människa som lever i samhällets utkanter!

2019-11-06

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Berör! En verklighet och armod som många lever i...din text känns...bokmärker!
2019-11-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vi och dom nu...
Visst känns det ju...
Som om vi var helt
olika människor men
vi är ju av samma slag
elände kan drabba oss
alla en dag, vi borde alla
för dem som tycks vara
utanför göra slag i saken
och för en bättre tillvaro
för dem ta i tag, helst idag!

2019-11-05

  Öknens Ros VIP
En krass verklighet för människor på samhällets botten. Väl beskrivet.
2019-11-05

  Maria Sundelin VIP
Så ser ju vardagslivet ut för vissa tyvärr
2019-11-05

  Lars Hedlin
Oerhört bra och starkt!
2019-11-05

    Lena Staaf VIP
Ett osentimentalt och målande porträtt av en tillvaro som rör hjärtan med sitt armod. Hemlöshet som kommer att bli värre med dagens bostadspolitik.
2019-11-05

  Kungskobran VIP
En skildring så stark att man känner lukten i kyffet.
Bokmärkes
2019-11-05

  Solstrale VIP
Du har satt liksom en tidtabell av hemlöshetens trafik med orden...

Mycket Mycket sorg med mättat vemod och ett vittnat öde som verkligheten av idag liksom föder upp folket till - en utvidgad hemlöshet är på intågande...

Autentiskt mycket bra skrivet!
2019-11-05

  överlevaren VIP
Berörande...
2019-11-05

  Feliaxel VIP
Tyvärr mångas verklighet
2019-11-05

  StinaJ VIP
En berörande text från samhällets baksida.
2019-11-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO