Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äktenskap med döden

Livet gifter sig med döden
och stänger altandörren
för utomstående gäster
De enda bröllopsdeltagarna
skålar i äkta champagne

De säger ja till tillvaron
och bugar vid jungfruträden
där talas det om evig kärlek
När blommorna faller
sprudlar de av evig längtan

Talen vid långborden
blir attackerande crescendon
mot äktenskapets leende
De höjda champagneglasen
klirrar mot morgondagen

Döden bugar mot friheten
och öppnar paradisets portar
till livsnjutarnas stunder
Labyrinter utan kartor
ligger som svårlösta pussel

Den nyvunna kärlekens skålar
ligger öppna för sanningen
och de styrande lagarna
Önskebrunnens bottenlöshet
revar sina tunga ankare

Bröllopsnattens intensitet
skalar de söta apelsinerna
och bjuder sin öppenhet
På de nystrukna lakanen
tar livet och döden sällskap

Morgonen bjuder sin ömhet
och öppnar strandremsan
till den nyvunna tillvaron
Under mandelträdets rodnad
föds kommande generationer

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 284 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-01-27 07:02



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Du är en skrivare, så bra!
2021-01-28

  Siggesdotter
Verkligen en intressant dikt på temat livet o döden. Den kan och bör läsas flera gånger för att inte missa något. Jaf fastnade för "På de nystrukna lakanen tar livet och döden sällskap"
Brilliant!
2021-01-28

  Lars Hedlin
JA vår ständige följeslagare som går i våra hasor direkt efter vi föds...
2021-01-28

  Solstrale VIP
Ja det är svaga aningar om att utan död inget liv, eller utan liv ingen död, det gäller att vara medveten om dess styrka, att övervinna den andre!
2021-01-28

  Eva Langrath VIP
Fin poetisk text om livet och döden.
2021-01-27

  bibbi ahrnstedt
Så poetiskt om livet och döden
2021-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livet och döden och kommande generationer!
2021-01-27

  AiA Maria den fria


Födelse-liv-död-återfödelse i finstämda och berörande rader.

Tack!
2021-01-27

    Lena Staaf VIP
Väldogt vacker text om hur liv och död är tätt sammanbundna och förutsätter varandra.
2021-01-27

  Kungskobran VIP
Vad vore livet utan döden,
När vi har gjort vårt
och andra tar vid
uppstår livet på nytt
i en evig kretsgång

Underbart fin skildring
2021-01-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Precis så är det. Vare sig vi vill det eller inte. Du skriver och beskriver livet och döden i finstämd poesi.
2021-01-27

  Öknens Ros VIP
Livet och döden, sida vid sida, föder och dödar, alltid i kamp mot varandra.
2021-01-27

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat om något som alltid går sida vid sida
2021-01-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO