Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klassens ljus

jag var klassens ljus
i gymnasiet

jag hade toppbetyg i alla ämnen
utom i gymnastik

och det berodde inte på
att jag skulle ha läst speciellt mycket

jag tyckte bara att
allt var så lätt

läste gjorde jag i och för sig
men det var mest skönlitteratur

nu har jag en högskole-examen
i matematik och fysik

och studier vid Berklee College of Music
på min CV

vad använder jag då detta till?
jag är musiker och poet

om man skulle kolla upp
vår klass från gymnasiet

hur det är med inkomsterna
så skulle jag våga slå vad om
att jag är den som har lägst inkomst

jag antar att en och annan
skulle betrakta mig som en loser

men de förstår inte
hur jag tänker, hur lite jag behöver
eller vad jag menar med framgång...




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-27 18:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag HATADE gymnastik.
Jag gjorde uppror och saboterade.
2018-04-28

  Viksten
Underbar text om vad som värderas
i livet
Jag har kompisar som är mycket begåvade
som valt att arbeta som bibliotekarier,Poeter etc
De har tämligen dåligt betalt jämfört med oss som arbetat med kvantitativa yrken
Orättvist men marknaden styr
Tyvärr
2018-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP