Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur man böjer Gobiöknen!

"Gobiöknen är ett stort ökenområde i Östra CentralAsien (Södra Mongoliet och nordvästra Kina)" (Wikipedia)
Hur man böjer Gobiöknen...
Som i en av mina tidigare dikter om Gobiöknen, så böjde jag Gobiöknen till Gå-bi-öknen!
Inte att jag bokstavligen Böjde öknen!
Men hade jag varit där, hade jag nog velat böja öknen, tänja dess gränser!
Utforska dem kanske , men framförallt böja dem!
Hur böjer man en öken?
Om den är av Gummi (Vad kul)eller lera!
Svedd av solen, blev leran så småningom Sand!
Om man skulle utforska symbolismen i sanden, som finns i Gobiöknen...
(Eftersom att det är det jag valt att folkusera på, och inte på grund av att sanden i Gobiöknen skulle vara särskilt speciell till skillnad från andra Öknar)
Det finns ett uttryck som heter "Torrt som en öken", det måste ligga en sanning i detta! Eller Jag förstår, det är en liknelse!

Om någonting är torrt, kan det vara som en öken!
Om öknen från början bestod av lera, så skulle väl leran bara bli bränd? Och ingen sand skulle bli skapad av den!
Om tid i relation till Öken-Om du tänker dig ett stort timglas, med sand i, och att detta symboliserar tid, över tid och rum...
Så är tiden allt runtomkring öknen och Rummet är öknen, men vänta; Uttrycket; Jag har all tid i världen, kan man inte metaforiskt byta ut det mot; Jag har all sand i världen? Om man befinner sig i en öken! För så kan det nog kännas!




Bunden vers av Mim
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-28 08:10



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Du har kanske funnit din stil
2018-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Mim