Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fem strofer av en romantiker

att dikta om blommor
är väl förbjudet
och utbudet
på rim på blommor

är inte heller det bästa
möjliga, nej så gott som obefintligt
och i poetkretsar blir man närmast fientligt
bemött om man förpestar

poesin med såna klichéer
vissa saker måste man undvika
sånt som får läsaren attt vilja skrika
man måste ha bättre idéer

men vafan – blommor är ju fina
och om man är en romantiker
som jag, så kanske man inte ens undviker
att dikta om ”blommorna och bina”?

man får inte sätta ribban så högt alla gånger
nu får ni använda er fantasi
och fundera på vad jag går omkring i –
kanske jag har blommiga kalsonger?




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-28 12:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP