Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur länge lever människan egentligen? Lever hon tusen år eller ett enda? Lever hon en vecka eller flera sekler? Hur länge är människan död? Vad betyder för alltid? PABLO NERUDA


Villa rojo

I mitt hus råder ständig tystnad. Efter mörkrets intrång börjar vansinnet. Du är min förbannelse. Kliv inte över tröskeln. Vänta utanför i mörkret under stjärnorna. Mata inte fåglarna de slukar dig.

Biblioteket är oändligt. Varje kväll plockar jag fram en ny bok. Där försvinner jag in i en värld som går högre än stjärnorna. Malarna äter upp dessa världar, blad efter blad efter blad. Jag dricker te med honung framför eldstaden och blickar ut genom det spröjsade fönstret. Det går inte längre att skilja på gryning och natt. Min död blir din och vår aska flyger i väg med de svarta fjärilar som vaktar våra gravar. Jag äter jorden som slängts ovanpå våra kistor och tar mig långt bort till fjärran med korpens skabbfällda vingar. Sluta ropa mitt namn jag har slutat höra dig.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 249 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-04-28 15:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Många fina strofer i detta mästerverk till dikt. Den innehar en mörk gotisk atmosfär. Älskar sista raden och de svarta fjärilarna. En av dina bästa Jocke! 10/10
2018-04-30

  Goraxy 89 Orion VIP
Jenny skrev en fantastisk kommentar som jag inte kan överträffa. Allt handlar ju om de levande organismernas sönderfall och alltings förgänglighet - Också stjärnorna dör, en efter en i en våldsamt flammande död som till slut bara lämnar ett djupt hål i den kalla rymden !

Det här korta prosastycket innehåller allt en bra text skall innehålla på liv och död !!!
2018-04-29

    ej medlem längre
En alltigenom stark text med ett språk som glänser i varje rad. Ett mörkt innehåll, javisst, men du modellerar fram starka filmiska bilder med dina ord. Du sätter fingret på en stark känsla av förgänglighet i en nästan mardrömslik verklighet. Är den också evig? Kanske är jag helt fel ute och snurrar, men skrev inte Villa Rojo filmmusiken till "In the Folds of the Flesh"? En helt skruvad film om en mördande familj. Hur som helst, tränger mörkret på både ute och inifrån, som din värld av malar och "korpens skabbfällda vingar". Tack för den här!
2018-04-29

    ej medlem längre
Ett hylningskväde där undergången blir drapan i sig. Vikingablod i biblioteket, hör och förundras över skönheten i apokalypsens asktyngda färger!!'
2018-04-29

  Janina Kaminska
Mycket intressant läsning

2018-04-28

  Kungskobran VIP
Nödrop?
2018-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt