Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grön våg

Världen är ett blått öga
i hjärtats nätverk
av samhällstjänst och dyslexi

Ett ägande av rymd
snabbspolar ytan
länsvägarna rullar upp landskapet
i regionala ansvarsområden

Grävlingshonan krossades
under ett nattligt flyktförsök
mellan vita strecken finns en väg ner
ut i dikeskantens rännil, oljeblänk och vatten

Slånbärens fågelslott och trädens sekelgamla torn
härinne fyller trasten tystnaden med tid
på marken rullar slumpens gudar mull
mossan tänker på en sten som ligger still

Lavar, mesar, myror, fjolårsliv och lågor
marken far förbi men är ändå alltid här
tidens slukhål blottar stokastiska processer
en självsvängande blues som

Gungar fötter, rundar stenar
däggdjursdriven forskning
tolkar här och nu planeten
som en boning i sig själv




Fri vers av svernbygrabben
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-28 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben