Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pilolobus

jag har fått ett ord på hjärnan –

pilolobus
om det nu är ett ord?

jag förstår inte var det kommer ifrån
det bara dyker upp på nytt och på nytt

det känns mysigt och tryggt
att säga och tänka

pilolobus, pilolobus
P I L O L O B U S

jag gör en sökning
på Google och Wikipedia
inget napp

jag testar Google Översätt,
”identifiera språk”

och skriver in ”pilo lobu” –
då får jag ett resultat: språket zulu
och betydelsen ”detta liv” på svenska

pilolobus betyder alltså
nästan ”detta liv”

det är väl lite mysigt?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-28 20:19



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
:D
2018-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP