Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vi hemliga, vi fria.

Vi är det hemliga sällskapet, okända av de unga som, naturligtvis, har evigt liv, anade men bortträngda av de medelålders som tränar för att leva lite längre, vi är deras mardröm och narrspegel. 
Vi är de sömnlösa vargtimmarnas brödraskap. Timmarna då vi undrar om tiden är utmätt än. För några av oss har den blivit det. Vi känner igen varandra på dikterna, som vi skriver klockan fyra på morgonen. Vi utmärks av kortsiktiga framtidsplaner. Vi som tänker på resan och bävar en aning för den. Vi fria.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 262 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-29 00:09



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Jag har antytt börjat sälla mig till er. Första gången var vid 42, på busshållplatsen, väntande, när en karl (typ 76) med keps vrickade upp den, kepsen. Till igenkänning, tänkte/tänker jag. Inte ett minne från ett yngre förr, utan mer av ett stilla "så, hej du och välkommen i gänget".
2018-04-29

  Larz Gustafsson VIP
Ungdomen är främlingar. Många av dem hatar oss äldre.

2018-04-29

  Elaine.S VIP
Med insikt, livsrikedom eller ska man kanske skriva livserfarenhet så kan man skriva en sån här text och oavsett om man känner igen sig eller inte så bär dina ord på just igenkänning. Själv befinner jag mig i medelåldern..och innerst inne känner jag igen det där med ” narrspegel och mardröm” men det skulle jag helst inte vilja erkänna. Men för mig beror det på att ha fått erfara hur de äldre människor som jag älskar och älskat inte kunnat leva ett ”rikt” liv på äldre dar. Sen finns de äldre som får mig att känna en förhoppning om att få åldras med just deras livslust och acceptans till livsåldrarna. Eller rättare sagt att leva så att jag inte ångrar för mycket. Jag tror eventuellt att jag snurrar in mig här nu men dina ord känns viktiga och tänkvärda. Känner lite såhär... en del människor stänger sig själva och blundar för allt redan i en tidig ålder och vaknar till så sent att bitterheten vandrar med dem resten av alla dagar.. Sån vill jag inte bli men det betyder att jag behöver göra val medan det finns tid. I vilket fall som helst, jag gillade dina ord och bokmärker dem som ”viktig-ord”
2018-04-29

    Ordkonstnär
Ungdom är kort. Dårskap kreativitetens bränsle. Och åldrandet förhoppningsvis, stilla insikt och ett djupare seende. Men den som tror på evig ungdom, drar sig själv vid näsan.
2018-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger