Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
någon som är eller inte är (en kväll när det var extra tyst för att tågstationenen var tillfälligt stängd, kom jag på att jag skulle uppfinna ett extra barn, och undra hur det hade gått för det i livet) Har ni själva provat att göra det?


SÅNT SOM ÄR OCH INTE


Jag ser
att någon läser mig på natten
och läser mig på natten
medans jag bara funderar  och funderar
en ängel
om dom finns
eller en spion
u f o kanske
och jag funderar och funderar

En kväll uppfinner jag åt mig en andra son
kanske fem år äldre eller yngre än den enda
en alternativ, liksom på försök
En som arbetar på sin  karriär
utomlands, i en annan tidszon
jag är ofta osäker på om han är
hemma eller på jobbet
det viktiga jobbet
en sån där son som inte har tid
med en karriär som är jätteviktig
med damer och fester och resor härs och tvärs
Den sonen jag skulle vara stolt över, kanske skryta ibland
men han har inte plats för mig i sitt liv, han uppfyller det så tätt så tätt med sitt eget liv
Han far förbi mig som en raket, med ganska okänt innehåll

Så återvänder jag till han som är
som lagar matlådor en lördagskväll
och tar sig tid att hjälpa med att hitta volymknappen på min mobil
fast han är 100 mil bort uppe vid finska gränsen
och sedan deltar i kvällsamtal med två små målande tanter kring ett kaffebord
och högtalarfunktion och skajp
och mycket skratt och underfundigheter

för visst är ett barn som en gåva
och ibland kan det vara ovanligt mycket i det paketet,
och det kan vara nästan överväldigande,
Men det bästa är
att det kan bli en vänskap
som fortsätter vara just ömsesidig och
ständigt givande




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-29 10:24



Bookmark and Share


  Minkki VIP
nej, jag har inte uppfunnit något barn - men jag är övertygad om att metoden är mycket fruktbar och kan resultera i att Du skriver en hel roman. Så nu väntar jag på Romanen!
2018-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP