Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlämnandet

Livmodern
lämnar över
till motståndet

motståndet
lämnar över
till modern

modern
lämnar över
till frigörelsen

frigörelsen
lämnar över
till ansvaret

ansvaret
lämnar över
till förtroendet

förtroendet
lämnar över
till värdegrunden

värdegrunden
lämnar över
till tron

tron
lämnar över
till döden

döden
lämnar över
till tomheten

tomheten
lämnar över
till meningen

meningen
lämnar över
till trädgården

överlämnandet
har ett namn
och ett ansikte

hen överlämnar sig
till hen i trädgården

hen överlämnar sig
till hen i lustgården

vi lämnar varandra
i örtagården

vi lämnar över
till livmodern

livmodern
lämnar över
till motståndet

motståndet
lämnar över
till modern

modern
lämnar över
till frigörelsen...
...från hen till hen,
från gud till gud

gud har ett namn
och ett ansikte
som lämnar oss
i nålsticket

som släpper
in ljus

överlämnandet
har ett namn




Fri vers av Petter Wingren
Läst 215 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-29 15:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text som vidrör något skört inom mig. Väldigt fint och väcker tankar och frågor. Det är bra så. Man måste inte äga sanningen.
2018-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren