Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En eftermiddagsdröm

 

Grinden till det lilla byggvaruhuset var designad som en saloondörr. Jag måste vrida om nyckeln sju eller åtta gånger innan affärsinnehavaren blev övertygad om att den var den rätta. 

Sedan var det äntligen dags för teaterimprovisationerna. Reglerna var strikta: alla skådespelare måste bära gula T-shirts och dialogen fick endast äga rum i presens. För att få tillgång till en pluralform av substantivet måste man byta in två singularformer.

Improvisationen var simultan, alla körde på en gång. Jag började med att stå i valvet som ledde till trädgårdsavdelningen och skrika ironiska kommentarer, medan de yngre flickorna pressade mannen med blomkålsöronen mot väggen, hängde på hans rygg och kroppsvisiterade honom. Leken var grym men ändå på något sätt oemotståndligt rolig. Jag fick lust att delta på ett hörn, men höll mig ännu så länge på behörigt avstånd i mitten av scenrummet. 




Prosa av Nanna X
Läst 355 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-29 22:24



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa ibland är det bäst att hålla sig på behörigt avstånd...tänker jag. Det är humor i texten men också allvar.
2018-05-06

    Lena Söderkvist VIP
Spännande på något vis. Det känns som att berättaren är en betraktare mer än en deltagare. Men som vanligt är det svårt för en utomstående att förstå drömmarens exakta känsla.
2018-05-06

  J-M
Jag har läst den här några gånger nu. Den växer och växer. Den byggs ut i min fantasi som läser. Scenerna är färgstarka och jag som läser kan se film. Jag kan höra ironiska kommentarer åt mannen med blomkålsöronen, se dom gula t-tröjorna, den avvaktande. Fängslande. Du är så bra på att skapa sådana här texter!
2018-05-04

  TrollTörnTrappan VIP
Intressanta ingredienser...! men jo, en lek som jag också skulle vara kluven till att vilja delta i eller ingalunda...?

[Kan tänka mig varifrån du fått detta att vrida om nyckel väldigt många försök?!]
2018-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X