Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Beltane/Valborg

Gröna gudar och gudinnor
Eller, för den delen
Vanliga män och kvinnor
Byter vätskor, delar värme
Med varandra
Skrålar högt i kör med alla andra
Stor är längtan efter sommaren
Den ska väl ändå inte komma än
Tålamodet är en gammal dygd
Alltmera sällsynt här i vår bygd
Unnar oss ännu en resa nu till solen
Surt med miljöavgift på flygplansstolen
Skiter i konsekvenserna för barns och barnbarns liv
Vem orkar bry sig om klimatsmarta alternativ
Måste ha, måste ta, måste visa upp
Bli lajkade i vår egofacebookgrupp
Gudar och gudinnor för sin del
Finns inte, kan inte rätta våra fel
Elden som girigt fjolårslövet nu förtär
Påminner om den breda väg som bär
Till det välförtjänta helvetet
Men tyvärr så finns ej heller det




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-30 19:50



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Tänkvärt, poeten söker den breda vägen
2018-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP