Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
//Till och med Dickens var rädd för att vara en bluff


Klassiker, alla dina verk

Mona Lisa borde målas om, någon måste återupptäcka Nya världen
Inte som kerouac, det blir inte att stanna på, utom jag ska lämna vägen

och det är inte första gången jag rullar upp byxorna, visar benen
Precis innan de dyker in i nässlorna i väggrenen
och jag tar mig upp i ett av mina värre skeden och säger

"Älskling, någon måste förändra allt någon gång"
Mona Lisa måste målas om, någon måste plocka upp penseln som Van Gogh
Rita auror som bara är för imorgon, som Dickens göra lysande utsikter av Londons smog
vi vet bara att det här vi ska ta oss från, varje steg genom idag till imorgon
Nya steg mot en ny horisont och med alla nya tider definieras klassiker om

all liv, fysik, matematik och magi
din passion kan dödsförklara dig som Curie
eller bli de där slumphändelserna som blir det bästa i ditt liv
som att hamna i samma klass och sluta för resten av livet i samma hus
att måla Mona Lisa utan förmåga utom bara med tur och pur, PUR
tro på vår egna arkitektur

Mona Lisa måste målas om, Beatles behöver ett par nya toner
Vi skriver om kartorna, vi kan vara Columbus
låt alla andra stå och skratta och säga att vi är på fel kurs
jag vill göra något fantastiskt, jag vill göra det till en miljon
jag vill smaka Hemingways alla flaskor med inspiration
Se Vonneguts mörka dagar som jag sett mina egna
Vrida upp växeln och höra motorn stegra
Jag svär och lovar att jag var menad
eller bara övermodig, full och velar




Övriga genrer av ingenallsegentligen
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-30 21:31



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Helt mysiga ordlabyrinter, läser gärna mera sådant !!!
2018-04-30
  > Nästa text
< Föregående

ingenallsegentligen
ingenallsegentligen