Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valborg/ porträtt

Säg, denna Afton som bär drömmar och hopp i sitt sköte
Kände hon, förnam hon, denna eld
denna hetta, detta möte.
Eller var det vilda önskningar från svällande knoppar
Så som så villigt rann genom dimma och
penetrerade kroppar

Jag har druckit fyllig sav från vaknande björk jag har vilat under hängen som brustit itu
Och jag, och denna Afton har känt det i kroppen,
Våren, den vaknar nu.




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-30 23:20



Bookmark and Share


  walborg
Så fin Valborgsdikt!
2018-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP