Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Passagerare i tiden




Ni må tycka att jag är naiv
en drömmare, en fantast.
Men nu står jag i alla fall här
och väntar på stationen
väntar på ett tåg för alla och envar –
ett tåg som alltid kommer,
förr eller senare.
Ibland verkar det
som om bolaget ställt in betalningarna
och att vi bara står här och väntar,
förgäves.
Men jag vet att det kommer,
ty drömmarna kan aldrig dö
en människa utan drömmar,
är bara en maskin utan känslor.

Jag är en passagerare i tiden
som misstror postmodernismen,
en passagerare
som tror att drömmar,
kan förverkligas
och bli sanna,
att tåget
dyker upp,
förr eller senare
.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-01 08:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping