Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så del av väsen i mollton gå



till lutdarr och festivitetsyra

genom glaset på Bellmans

spegel i vilken tillvaron dåsar

och allestädes denne Einstein

förkunnandes den tomma

rymden i ett svart hål



hör självaste Zimmerman Bob

vasst slunga ut att kärlekslöshet

inte är nån slags synd och vår

zetterlundska trubbeltolkar

ja rentav kontrasterar skörhet

mot det evigt gröna



så del av väsen i mollton gå

alltmellan bluesdyningar

och förnekelsens höga visa

hos de betrodda som gjuter

olja på vilsna vågor medan

narrgnistor slås för evigheten




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-01 12:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En upptäcktsresande visa genom våra skatter!
2018-05-02
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP