Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mårtenstorget första maj 2018 klockan 09.45


Att möta våren i Lund - en tidsbild

Igår migrerade horder av studenter via Mårtenstorget till Stadsparken för att festa och fira Valborg - och skräpa ner, en kär tradition. Vid Mårtenstorget fylkades samtidigt EU-migranter för att sitta och tigga vid butikernas ingångar. Studenterna i sina ljusa vårkläder mötte tiggarna, klädda i sina mörka vinterpaltor. 

En spridd kör av Hej Hej från tiggarklanen genljöd genom luften, liksom klirret av småslantar i  kaffemuggar av plastat papper.

Så möttes de igår - och kanske aldrig mer.

Som kulmen på firandet av vårens ankomst kommer Morgan Johansson att hålla ett Första maj-tal på Mårtenstorget invid Konsthallen, förmodligen ackompanjerad av svajande röda fanor och marschorkesterns klingande mässingstoner.

Varje Första maj-tal har sin fråga
och varje dag har sin plåga.




Prosa (Kortnovell) av Algotezza VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-01 17:34



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Skönklingande vårteckens text. 'Bränn skräpet' hördes ropen i Upplands Väsby ett år. Sedan föll snön över den tända brasan... Vinterns sista chans att täppa till truten på gapande munnar som sjöng ljusets ankomst till. Texten känns pris lagom igen. Hurra!
2018-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP