Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är enligt mig en av de bästa dikter jag skrivit men den är knappt applåderad.... Vilket nog beror på att så många inte förstår vem den handlar om... När jag har uppträtt med den har människor blivit djupt berörda. Läs igen och begrunda...


Jag har burit dig i mina armar hela mitt liv

Jag har burit dig i mina armar hela mitt liv
Jag har matat dig med mina fingrar
Jag har vaggat dig till sömns

Jag har hjälpt dig upp när du har ramlat
Jag har torkat dina tårar
och baddat din panna
Jag har hållit din hand så många gånger
och jag har blivit väckt av dig mitt i natten
skrattat så att du ska bli glad igen

Med samma händer har jag gjort dig så illa
Jag har skurit i dig och jag har inte satt upp händerna som skydd
när någon gjort något mot din vilja
Jag har låtit dig gå hungrig
och jag har låtit dig ligga sömnlös

Jag har låtit dig vara sjuk
och än värre
Jag har GJORT dig sjuk
Jag har supit dig medvetslös och hånat dig när du gråtit
Jag har låtit dig frysa och skaka och krampa
och bli blåslagen
Jag har låtit dig balansera mellan liv och död

Men nu finns jag här lilla flicka
lilla Bella
och jag kommer aldrig att göra dig illa igen




Fri vers (Fri form) av arcoiris VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-01 19:35



Bookmark and Share


  arcoiris VIP
Tack för dina ord och fina reflektion! Ja, precis. Det gör det. På italienska och spanska :-) Men det är också mitt smeknamn då jag heter Isabel i andranamn.
2021-07-18

  "Silver" VIP
Bella betyder vacker på en del språk tror jag mig veta ... och jag tycker om att diktjaget använder detta namn i denna gripande, berörande dikt med hoppfulla och ljusa slutrader!
2021-07-17
  > Nästa text
< Föregående

arcoiris
arcoiris VIP