Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det osynliga ärret

 

Mannen sökte sig till ödsliga arbetsplatser
Han tog ut alla sina aggressioner
när han fällde träd och
somnade utmattad
i skogsbaracker med
tysta karga arbetskamrater

När han var barn hade hans
mor i bitterhet sagt till honom
"Dig ville jag egentligen inte ha"

De orden bar han med sig
och han fruktade kvinnorna

När han gick förbi speglar såg
han bara en ful föraktad man

Det osynliga ärret
skavde
förvrängde
och förmörkade hans
sinnelag




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 334 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-05-01 21:29

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text om ett litet barn som fått men för livet!
2018-05-02

  Kungskobran VIP
Koka Björn .
Michael Niemis senaste roman
om att vara hatad av sin mor
2018-05-02

    ej medlem längre
Bittra ord som ingen någonsin borde utsättas för! Några ord som orsakar livslånga sår i själen!
2018-05-02

  Janina Kaminska
Ord kan skada, ord kan döda. Lämnar djupa sår i själen. Så stark och berörande.
2018-05-01

  KattenKin VIP
Bra text i upplägg och tanke!
2018-05-01

  KattenKin VIP
Så hemskt! Tänker på Thomas Bernhard som fick gå och hämta ut sin egen barnpension som barn för att han skulle få känna hur ovälkommen han var när staten gick in med stöd för att fadern svikit faderskapet. Dubbelt föräldrasvek alltså. Undrar var den här mannens far var?
2018-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten