Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Höga Visan 2, 8:3, Psaltaren 105:4 och Johannes:20:28


Stig upp, min älskade, min sköna, och kom!


"Vintern är förbi

regnet är över


På marken skjuter

blommorna upp


sångens tid är inne..."


"Stig upp, min älskade,

min sköna och kom!


Du min duva

bland bergsklyftor,

i gömstället i bergsväggen


låt mig se din gestalt,

låt mig höra din röst!"


"För din röst är underbar,

din gestalt så skön"


Vem kan motstå

Guds kallande röst

i denna kärleksform?


Inte jag i alla fall


Jag smälter totalt


kryper fram ur mitt gömsle


och visar mitt ansikte


och min gestalt


och höjer min röst:


"Min Herre och min Gud!"


som min Brudgum besvarar:


"Sök mitt ansikte beständigt!"


"Hans vänstra arm

vilar under mitt huvud,

och med sin högra hand smeker han mig."


"oroa inte kärleken,

väck den inte

förrän den själv vill."


Hit når inte stormen


oron eller nöden i världen


ingen ensamhet eller sorg


ingen smärta eller tårar bara


idel njutbar och stor harmoni


Ju mer det mörknar på jorden

ju oftare söker jag mig till denna famn...

0ch snart mycket snart är vi förenade för alltid


ännu några uppgifter kvar och sedan för alltid

för alltid - hos Herren, min Brudgum och Vän


https://www.youtube.com/watch?v=hllriYI6JLw




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-05-01 22:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En fantastisk bok som man kan läsa om och om igen...
2018-05-12

  Eva Helene VIP
Vist och vackert!
2018-05-06

    ej medlem längre
Vidunderligt vackra ord!
2018-05-02

  walborg
Tack för fina texter, särskilt "oroa inte kärleken, väck den inte förrän den själv vill" .. andas djup respekt för den andra.
2018-05-02

    ej medlem längre
Fin text om Guds kärlek!
2018-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP