Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggor i paradiset

I skymningen byts ljuset
till oförklarliga väsen
mellan husraderna visar
gestalterna sin själ

Monster och egenheter
lyser under kvällshimlen
schakalerna visar tänder
och skrämmer de rädda

Vackra och rörliga bilder
visar sig i gatstenarna
när stjärnorna ger sken
får kärlekens andar liv

Dansar mot väggarna
gör charmerande leenden
när regndropparna faller
är de ändå lika tydliga

Spelar ut sina charader
gör skuggornas harmonier
den som väntat på någon
får se filmernas sekvenser

När natten är som djärvast
får de svaga stå vid sidan
dårskapen ser sina fiender
innan gryningsljuset tänds

Skuggorna är skrämmande
för otrygga människor
kärleksfulla och behagliga
när livet bär en mening

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 575 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-27 06:42



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
I skuggorna lurar ondskan men även i fullt solljus...
2019-07-19

  lodjuret/seglare VIP
En sann trådlös upplevelse
2019-06-28

  Feliaxel VIP
Man vet aldrig vad som finns i skuggorna
2019-06-27

  Maria Sundelin VIP
Det oförklarliga och mystiska ger livet nyanser
2019-06-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO